tje!

Haft alldeles för mycket att göra, så har inte ens hunnit titta hit.
Jobbet igår gick fint samt castingen i Onnela och hopperligen får jag jobbet.
Denna dag firade vi sista skoldagen i pumpviken med picnic, varefter hela dagen spenderats i serendipity med varierande sällskap. Studentskrivningarna inför nästa höst är anmälda och betalda, så i sommar ska det börja pluggas Finska, Svenska samt Hälsokunskap.

Imorgon är det den länge efterlängtade avslutningen då betyget skall hämtas från skolan varefter det bär av till Vanda för att fira min kusins viktiga dag då han blivit student, studentkalas altså i programmet! Då festligheterna avslutats hos släktingarna fortsätter de i Västra Nyland där det skall släppas loss med hopperligen så många bekanta som möjligt förrän jag flyger iväg för 4 veckor till utlandet.

Har inte ennu bestämt mig ifall jag tar med laptopen eller inte och resväskan står fortfarande öppen med halva garderoben kastad innanför sig.

Nu hamnar jag fördjupa mig i vissa uppgifter jag fått från jobbet varefter en chillkväll skall hålla rum.

Buona notte a tutti!!

packpackapackaa

Har börjat packa (slänga hela garderobens innehåll) resväskan för italien. Har nämligen ingen tid för att göra det senare. Imorgon har jag franska prov och sedan bär det av med 1ans tåg till H:fors där en hel onsdag skall yras på stan. Secondhand fynda, grubbla över avslutningsklänning och leta efter sistaminuten köp för resan. Resten av onsdagen vill jag spendera med terasschill och senare på kvällen troligen till Apollos rockonsdags öppning.

Torsdag börjar med jobb och slutar med arbetsintervju (berättar senare om den) och har en känsla på  att jag kommer att vara trött på fredagen.
 
Nu och läsa francais.... Au revoir mes amis!


Hello pocahontas!

Indian inspirerat känns rätt nu. Blommiga tunikor altså och dessa indiantossor från dinsko är något jag skall ha!

Nörd

Att söka manual till en grafisk räknare på internet känns väldigt nördigt. Men då man kvällen innan en tent inte förstår sig ett dugg vilka tangenter som betyder vad är det ett måste.

Truly Fuity

Har varit hemma i ca. en timme nu, efter en hel dag på jobb, vid Olympiastadion och säkerligen över 100000 kvinnor mellan åldern 18-60. Naistenkymmpi var ett otroooligt mycket större evenemang än vad jag förväntat mig, men en faktiskt rolig dag har jag haft. Positiva konsumenter, över 2000 sålda produkter och vad är bättre än att jobba då Dingo spelar live med nostalgiska finne låtar som autiotalo, och nahkatakkinentyttö?hahah!!

         
Rise&Shine!

har stigit upp kl 7 idag. Var ute med hundarna och ätit en lång frukost samt  läst morgontidningarna. Om en timme skall jag på jobb och senare på eftermiddagen bär det av till H:fors. Så nu skall jag upp och börja packa!


Ha det bra!


Måttligt genialt


För Jasmins födelsedags skull köpte jag och Sara en flaska med Absinthe som vi mer eller mindre pinade i födelsedags barnet från kl 8 på morgon till sen eftermiddag. Kan konstatera nu i efterhand att det är ganska vågat att skriva på en flaska vars innehåll består av 60% alkohol att "med en hygienisk och sund moral, dör människan endast av ålderdom." Speciellt då vår provkanins reaktion av drycken var "fananaamma de bränner i lungornaaa!!"
För en sofistikerad fredagsfylla, rekommenderar jag icke denna.


Bloody grapefruits..

Kom nyss hem med en aning fräschare och somrigare känsla. Var och klipptet håret hos den duktigaste frisörskan av alla. Resultatet är jag nöjd med som alltid då jag besökt henne och håret ler och skiner litet extra:) Bjussar på denna bild där jag ser allmänt utmattad ut, och kanske inte tar fram hårets utseende värst mycket, men varsågoda iaf.


Äter som bäst lite lunch som består av otrooligt god blodgrape, mumsmums...
Har tänkt börja packa så småningom då jag orkar inte stressa med det i sista minuten. Kommer att ha ganska fullt upp nästa vecka, så jag börjar tidigt i år;)
Ny plattform!

Har nu ändrat bloggen till den nya plattformen. Funkitonerna är lika men layouten är snyggare och en aning behändigare.

Något skönare?

Finns det något bättre än att vakna tidigt en morgon då man är ledig? Steg upp lite överåtta, gick ut med hundarna, bykade, städade, drack morgon té, och klockan är först halv 12... skall snart bege mig för en kopp kaffe med bra sällskap och sedan skall håret klippas en aning.
Skall bara toppa nu före jag åker till italien, annars mår det så fyförbannat dåligt efter sommaren:P

Ha en sköndag, och njut av vädret!!

annors...

... kommer det endå att bära av till Helsingfors senast på söndag morgon. Mikko fick ingen annan på jobb och då jag fick arbetsturen i glaskiosken bytt, ringde jag tillbaka kontoret och accepterade söndagens keikka. Lång dag kommer det faktiskt att bli, men hoppas på soligt väder, och glatt folk.  Somtur kommer jag också att jobba tillsammans med en annan flicka, samt en anställd för Leaf och två massörer. Kan vel inte bli tråkigt? Och lönen är verkligen inget att klaga över. trevligtrevligt.  Kanske åker iväg redan på lördag och spenderar en skön kväll i huvudstadsregionen? låter lockande....

Trollgubbar och knän...

Har mitt finska prov imorgon. Kurssen går ut på Kalevala, vilket jag aldrig riktigt uppfattat. Fastän det är vårt lands nationalepos, och reflekterar vår kultur, vårt språk och historia kan jag inte bara förstå varför den måste skildra en skapelse som blev till av ett gåsägg vilket ramlade från en kvinnas knä. Väinämöinen är också en gubbe jag alldrig riktigt lyckats analysera. Man beskriver honom som en man som föddes gammal och vis, men endå går han med på att stjäla något som en kvarn? Och då han lyckas söndra den till slut? Hur gammal och vis får man bli....
Ivarjefall, har jag ingen lust att plugga Kalevala och kan inte annat än konstatera att vi Finnar är verkligen fantasilösa.Var en stund sedan och badade bastu, otroligt avslappnande! Nu skall jag dock lägga mig i sängs, läsa lite finska ord och uttryck och sedan sova en lång nattsömn!

Gonatters!!

Leaf

fick idag ett intressant arbetserbjudande för söndagen, men såklart hamnade jag tacka nej pga av glasskiosken. Skulle ha varit på Olympiastadion på söndagen, då både stafettkarnevalen samt Naistenkymppi hålls.
Får se ifall jag endå åkeriväg dit, ifall någon annan vore intresserad att ta min tur på söndagen...Great success!

kan inte säga annat. Vaknade lite väl sent igår, och då ja äntligen dragit upp ur sängen fick jag höra att jag råkat ha biologi prov på morgonen. Grattis!
Får allvarligt skärpa mig till denna provvecka och för nästa år ifall jag vill komma ut denna skola i nästa vår. Skärpning, skärpning.... annars kommer man ju att bli för alltid fast i denna by.

Har planerat på att ändra om bloggen radikalt efter Italien-resan, planera och skriva mer. Får se ifall det verkligen blir av, men skulle vara värt att försöka göra en förbättring tills nästa höst. För som det nu ser ut fungerar inte.

Studentskrivningsresultaten kom förresten ut förra veckans fredag och glömde faktiskt nämna att jag fick E i Italienska. Är vel någotlunda nöjd, kanske man skulle tom ha lyckats skriva ett L ifall pluggandet skulle ha tagit ett lite större antal timmar än vad den gjorde. Ifall tiden räcker till kanske man försöker skriva en till gång?
Hur har era skrivningar gått? Varit nöjda med resultaten?

Skall nu cykla iväg till gymmet, där det ska cyklas ännu mer i 45 min tid, RPM står på scemat och skall prestera till max. Träningsperioden till sommaren blev nämligen en aning slappare än vad jag tänkte mig. Så nu endast svett och inga tårar för dessa två veckor som återstår före sommarlovet inleds.

Morsningkorsning!

födelsedagshelg avklarad.

Har haft ett otroligt veckoslut, fullt av skratt chill o festas. Har inte hunnit ta några bilder men troligen kommer det att komma upp lite här och där på Jasmins fredagsfylla och födelsedags firandet!
Nu är jag totalt slut och därför blir detta inlägg endast 4 rader långt.

Hoppas ni haft ett roligt veckoslut, men tyvärr kan ingen ha haft lika skoj som jag!:p

Remo

Det är sällan nuförtiden som jag och Remo umgås. Då han var baby skrek han och bets han. För 5 år sedan brukade vi leka, för några år sedan bråkade jag med honom.  Nu ser jag knappt honom fastän vi båda är hemma.
Jag brukar inte göra något alls med min bror. Ibland ber jag honom vara tystare eftersom jag skall vila, se på tv eller göra något annat onödigt. Måste hända en förbättring tror jag.
Idag kom han in till mitt rum med en Bellmann- skämtbok med sig. Han satt här i ungefär en halv timme och läste upp hans favoritskämt. Då jag inte reagerade alls eftersom jag började skriva detta inlägg steg han upp och tyckte: Du har dålig humor. Ingen har sagt tidigare så åt mig, jag började skratta inombords, och bestämde mig att gå och planera var äppelträden skall växa på gården tillsammans med honom. Fastän jag egentligen inte bryr mig ett dugg var de skall planteras.
image93

fyndaas

Gjorde idag ett grrymmt fynd. skall bara sys upp lite imrogon o så skall ja visa skönheten för er! me like!


Intressanta utfärder...

Skolan brukar ordna utfärder i slutet av året. Denna gång till Tavastehus. Den billiga glassen var en bra sak, resten kan vel diskuteras...
image92

     Pätkis glass är gööött!                                   
                                                                                                  
 


Holla!

Fick lite ledigt från finskan idag, så tog stunden till nytta för att komma hem och vila lite. Borde skriva på Kalevala arbetet men faktum är att det är otroligt mycket roligare att planera kommande helg. Tänker ha det fantastiskt roligt!
image91
Kan inte riktigt ennu heller förstå hur tiden har gått fort... Åren bara rusar förbi. Iaf. bjussar jag på lite nostalgi från 3 år tillbaka, då vi yrade i Åbo, påstod att vi var engelsmän samt var stamkunder på Siwa.


Hello Wayfarers!

Jag bara mååste ha ett par RayBan wayfarers till sommaren. Och jag vet precis varifrån jag skall haffa dem åt mej;) Papppaaaa.. Han har två par, och enligt vår gemensamma regel att allt som är hans är mitt så har jag mer en rätt att få ta ena paret. Förresten använder han dem inte. njamnjam, vad jag vill ha dem! 3veckor ennu;)

image89
Nicole med sina wayfarers. Kan inte se mycket häftigare ut.

Ahh jaah...

Hittade en grymm bild hos Elin från några veckor tillbaka då vi besökte hennes stuga för en grillkväll. Trevliga minnen..

image87

Angenämt

..är ett ord som förklarar helgen mer än väl. Fredagkväll blev det film o chill, och på lördagen en förmiddagsvisit till ett +30 varmt (nästan) Helsingfors. Jag spenderar ju en stor del av helgerna i huvudstadsregionerna, men vissa dagar då det är soligt och varmt harmar det mig så innerligt att jag flyttade från staden till landet. Men egentligen slår ju ingenting en sommar i Västra Nyland med terasschillas o grillas, vilket inte är precis lika lätt i H:fors...

Lördag var det dags för fest som ordnades av Ekenäs Gymnasium, för att fira lite Italienarna som varit på 9dagars studiebesök hos dem. Kanske en aning lat anda, men ett och annat skratt fick Jag, Nina och Ashin. Och alltid är det skönt att spontant träffa landsmän och kvinnor.

Hoppas ni haft en grymm helg, om inte, är ni hjärligt välkomna att fira med oss min pärlas 18-årsfödelsedag nästa helg!

Bjuder på dessa bilder, mera kommer upp på pixbox.se

     


Sjömannen

Bara måste ha en sjömans-kavaj-fundering!! Som tex. denna som söta Lisa fångat från H&M.image83


Sommaren e här..

..så tycker jag iaf. Vappen gick galant, och har hunnit jobba en aning också. Vad som händer i helgen återstår att se....
image82
Grillmästaren själv....
Taget av Jasse

RSS 2.0