20.10 Powerwalk

Tog en lite på en timmespromenad, såå skönt att gå omkring här i hammarby sjöstad! Finns en hel del mysiga och soliga uteserveringar längs med kajen och de är alltid smockfulla. Har fått ett gediget sug på att äta ute en kväll före jag åker. finns inte heller så många chanser då båten avgår mot Suomi på torsdagkväll, i övermorgon, goosh tiden har gått snabbt! Imorgon får vi lite besök från Finland, så planerna är visst öppna. 
Ikväll blir det film, kommer Into The Blue på tv3 så tänkte se den för kanske femtioelfte gången:P 
NatiNati!

Foto: jesselaitinen.carbonmade.com

13.18 and 2days to go

Kom en runda hem för att käka en toast till lunch, och tänkte småningom dra mig tillbaka ut i solen. Talade nyss med mamma vilket fick mig att inse att det resterar endast 2dagar tills vi åker hemåt. Torsdagkväll avgår båten och då är Stockholm sommaren förbi för min del. Visst har jag tänkt komma och hälsa på men att bo här utan inkomster går verkligen inte. Och fyfan vad jag skulle vilja bli här ifall ja hade möjlighet. Men Finland calling! 
Dock kan jag medge att det kommer att bli skönt att kunna svettas vid Serendis vedspis, servera törstiga kunder barfota. Springa varje timme på kaffe med flickorna. Steka sig på ekenäsbeachen med TimoTee lurandes i buskorna. Sitta på Jesses skären alternativt vårt nya hak; Lindas&Lottas skären. Fortsätta lördagkvällar på Ettan. Fortsätta känna hatkärlek för Ettan. Spela volley på ängen. Spontanresor till Hfors. Grilla på gården. 
Javisst sommaren är skönast i Raseborg!

Och inte är det heller en dålig sak att få åka till Pori Jazz samt Madonnas konsert pga jobb? Gotta love summer


9.31 Hun

En liten bild från helgens sommarkalas råkade jag hitta.
Ligger fortfarande och slöra i sängen, Jesse åkte för snart en timme sedan säkert. Blir visst kajen idag igen för mig! Hoppas solen lyser lika där hemma som här!

18.11 Hammarby sjöstad

De e lätt sommarparadiset att bo i Hammarby Sjöstad, som endast består av parker, stränder, och en massa bryggor.
Nu iväg på lite powerwalk, efteråt har jag ingen aning vad man ska hitta på då baby kommer troligen hem vid sena klockslag. 
Ha det gött! Tjoho!

10.48 Solsolsol

Drar snart iväg mot sickla strand eller kajen för att solbada lite. Tänkte dock visa två av studentbilderna Jesse tog.

22.55 filmkväll

Stod grillfest igår på schemat då Skinkan fyller år i tisdag. En grymmt skön kväll spenderades i Rålis parken med grillmat, kubb, musik och brännboll. Idag har tiden spenderats med solning i Långholmen och brännan har småningom hittat tillbaka passligt inför regatta. 
För ikväll har vi laddat med både lösgodis, popcorn och en glass och kvällens film är Three Kings på kanal5.
Har vait lat på att fota de senaste två dagarna så ni får kolla på behind the scenes bilder från plåtningen på gröna lund från några ´dagar tillbaka och lite extra material av jesse och hans nya extensions.
och visst var Linea fin?
Kolla in de färdiga bilderna på Jesses blogg: http://je-la.blogspot.com

13.04What to do?

Lite rastlös idag. Har bykat och ringt fler samtal skickat ännu fler mail men får liksom inget napp. Dethär med att hitta jobb utan kontakter, och i dessa dåliga tider är förjävligt. De platser som låtit mest lovande har blivit omöjliga och resten har man inte fått svar alls av. 
Gah, kämpa på kämpa på.
Nu ut i solen, ses!
Foto: jesse laitinen

11.57 sunshine

Lovely väder! Ska småningom förflytta oss mot stan för att hitta någon skön brygga eller kaj att softa på. På eftermiddagen får ja första besöket då Fia kommer att vara här idag förrän hon åker hemåt med kvällsbåt. 
Det är även Volvo Ocean Race och in-port race idag lite före ett så kanske en sväng förbi slussen då? 
Hoppas ni hemma även har lite skönare väder idag! Tjabba! 

15.21

Gått omkring lite på stan, kollar photlocations och ätit lite "bakispizza", superbt! Slöar nu några timmar, sedan ska vi gå på bio med Lena och Samuel, vilken film det skall bli vet vi inte än.
Hörs senare! Tjo!

12.00 G'morning!

WakyWaky! Har stigit upp en stund sedan efter en ganska lugn midsommarafton i ett lugnt Stockholm. Så tomt på folk igår kväl då alla flytt storstaden för midsommarhelgen, vilket man visserligen själv också gärna gjort. Men kul kväll var det iallafall! 

13.55 Pair of shoes

Ohh, det stämmer att en kvinna alldrig kan ha ett par skor för mycket. jag blir tokig, jag hittar inga som passar min klänning!
Fastän jag har 10par skor med mig här i swe så tilltalar inget av dem mig idag. Klackarna har jag uteslutit totalt, vilket är väldigt ovanligt mig, men midsommar kan jag väl inte springa omkring och fastna i gräsmattorna... 
Perfect vore ett par passligt slitna, typ secondhand boots, eftersom jag kommer att bära läderrocken över klänningen, men solklart äger jag inte det ovannämnda. gah.

Blir väl ett par vita tygtossor?

Glad midsommar på er alla åtminstone!! Simma lugnt! :)

Midsommar

Ja-a ni, vi funderade redan idag på att ändå komma hem till finland imorgon och spendera midsommaren med nära o kära på Ehnbergs skär. icke sa plånboken för oss båda! Vad vi nu skall hitta på här på andra sidan havet vet vi faktiskt inte. Får se ifall Jesses bekanta vet nåt bra. Vädret är inte heller så festligt då det regnar ute men hopperligen på förbättringsväg till helgen.  Va ska ni göra?


11.26 Uddvägen6

Eftersom mamma också ville se hur vi har det tänkte ja visa hur vår etta ser ut här på sickla udde.
Inte illa med tanke på hur liten den är och att den var färdigmöblerad. Klädrummet är dock min räddning!


16.11 surr på stan

Kom nyss hem för att äta lite lunch, eller grönsaker och ett bröd. Urvalet i vårt kylskåp e lite fjuttigt, kanske bättre så:) Skall snart igen iväg då Jesse leker sommar och inte tar en jacka med så ja skall före en åt honom så han inte behöver frysa efter jobbet. Dock är det grymmt varmt ute, så fabulous!
Förutom det sitter jag och tuggar sjulkligt i mig läkerol pastiller. Magen kommer säkert att ge upp snart men ja kan fan inte motstå cactus!

23.16

Gick ut en sväng för en stund sedan, träffade bekanta samt kollade snabbt blivande photolocations.
Fastän jag ligger som tummen mitt i handen med denna stad och känner ingenalls, känns det förvånansvärt bra att befinna sig i denna underbara stad. Men nu, ett jobb snälla!


Drottningsgatan

Soo lovely med sol imellanåt, fortsätt såhär tack!


Willy's

J:Var skall vi handla, ICA, Willy's och siba finns också?
L:Vi kan ju gå till Willy's de säger ju i alla sina reklamer att de är billigast......
....som om inte alla säger det...

CareerbuilderCV.docErfarenhet.jobseeker.gooooosh.

Mina ögon trillar snart. Har luggit nu på sängen och skrivit 500 arbetsansökan och skickat in CV till 3761 olika adresser. Men snälla gud låt mig få ett jobb! Jag har nämligen redan insett att det inte går att leva i Sthlm och kunna motstå alla frestelser denna stad bjuder på. Då har jag typ suttit inne hela dagen. De e förfärligt väder och jag kan inte annat än frysa och vrida batterierna på full värme. Har tillåtit mig att sitta inne idag, göra research och imorgon vara på stan hela dagen till fots, eller med tunnelbana tvärbana, pendeltåg och alla andra 3000 sätt att röra sig kollektivt i denna stad. 

Nu tillbaka till erbetssökning!
Hörs senare! Ha de göött

Rainy Days

Hur kan vardagen smaka så surt? fyfan, har lust att lägga mig under täcket och försvinna. De e kallt, äckligt och jag blir rastlös av allt. Tur har man ett jobb där tiden går relativt fort. Imorron på min lediga dag kommer äckel byn Karis att ta kol på mig, så hamnar antagligen rymma härifrån för att inte hittas på bottnet i pumpviken. Dessutom borde ja visa upp mig i Helsingfors för ett möjligt heltids arbete from höst, kanske man får det undanstökat på samma gång. 
Jag ber för guds skull att Stockholm får min livslust tillbaka. 

..

Va hände färgerna på bilden i förra inlägget nu då?

Från banken till hanken

Detta ordspråk är visserligen är litet fel men det gäller mig iaf. Eftersom inträdesproven igår gick som förväntat, blir det ett mellanår då ja troligen får en plats på banken i Hfors och en flytt till huvudstaden sker. Sedan tar vi hanken. 
Bättre att göra saker på eget sätt, vah? Och längre fram i tiden har jag verkligen ingen lust att jobba inom bankväsendet. Så jag får ta o göra det nu färdigy:)


Ligger fortfarande i sängen men lyckas inte att ta mig upp. Skall 12 på jobb och det enda jag vill är att stanna i sängen och bara slappa. Så jäävla kallt i det resterande huset också. ush fy. Ge folket värmgrader!
Neenu, upp o hoppa latloppa! Ciao!
Foto: Karin Lindroos

The Pony

Vad göra en söndagkväll om inte ta en tur med mustangen i ekenäs?

Klart att vi icke såg något sköna ut efter en utekväll, men man kan inte klaga då vi hittade vår egen skäre (inte jesses denna gång). Kan säga att nya Hamnterassen slog galant Albans skuggiga terass med en stekvarm uteservering idag!

RSS 2.0