Shopping

Skall snart åka iväg till Helsingfors o spenderar denna soliga o varma dag med shopping! Fick lön igår och jag skall nu njuta av den riktigt rejält! Åja bara!!

Tjena fan, ha en bra dag!

Buongiorno!!

Har precis druckit lite morgonté, och skall småningom börja packa lite grejjer som jag behöver till stan.
En timme engelska skall jag unna mig i skolan och sedan blir det lunch samt serendipity för min del varefter jag stiger på ettans tåg och åker in till centrum.

Kvällens planer är för tillfället ennu oklara men iaf. måste jag studera för imorgondagens presentationer eftersom jag fortfarande inte har fått inlärningsmaterialet av min kollega :s

H
ar nu i alldeles för länge haft en otrolig vilja att fara på shopping, vilket jag skall låta mig själv göra efter månadsbytet då lönen når kontot:) Och då smäller det!
Men tyvärr inte detta veckoslut, då jag är somvanligt pank.
ähh, nu slutar jag med mina finansieringgrubbel!

Hörs senare ikväll!! Ha de så bra!Ber om ursäkt...

Har varit ganska lat med uppdaterandet denna vecka, har inte riktigt haft något bra att skriva om samt att tiden varit en aning knapp.

Idag blir det ivarje fall Body Pump på gymmet, skall bli skönt.

Imorgon åker jag igen in till stan då jag skall jobba på lördag, annars är veckoslutets planer öppna men lördag kväll spenderas kanske i grannens recidens.

Hörs imorgon! ha det bra, skall ta fram mina kulinära talanger nu nämligen!

Sweet!

Grillningen igår kväll var otrooligt lyckad! Vädret var behagligt och nu saknar jag ennu mer till sommaren. Annars råkade jag läsa från Karin Olofssons blogg att väderexperter lovar att det kommer att bli den varmaste sommaren på 150 år. Hopperligen stämmer detta också, eftersom mig skulle det inte alls störa!

Bjuder iaf. några bilder från helgen, varsågoda! (uppdaterar med jämna mellanrum pixbox.se ifall ni vill se fler)
image81

 

GrillChiill!

Har haft ett sköönt veckoslut, och för att krona den skall jag snart åka iväg och grilla med några trevliga människor.
Otroooligt skönt skall det bli, då vädret är perfekt för detta!

Påväg igen

Har slutat nu och skall snart börja bege mig mot serendi där en té skall drickas med Nina. Sedan skall ja hoppa på kvart över 4ans tåg till helsingfors där en skönkväll skall spenderas med saknatsällskap. Imorgon då jobb i Gräsviken varefter jag antagligen kommer tillbaka hem.
Har igen halva huset med mig och denna gång även laptopen. Kanske hinner blogga mer ikv? Annars blir det till imorgon!
Ha det bra!

våren

har äääntligen kommit, o jag är i himlen! Kan inte förstå hur min inspiration för allt har nått sin topp igen!? Hade tom. tygskor på idag för att påminna mig själv om att det faktiskt är om 6 veckor sommarlov. otroligt... Somtur att även detta år har gått snabbt.

Fick idag det första numret av nya, fräsha och finska ELLE. faktiskt lyckat. Har endast hunnit ögna igenom tidningen snabbt, men det verkar som om chefredaktören Mirva Saukkala och det andra gänget bakom tidningen har lyckats riktigt väl. En passlig blandning med både inhemska och utländska designers verk hittar man på modereportagen, intressanta intervjuer av aktuella personer samt en ovanligt lyckad layout, enligt mig, för en finsk mode tidning!

Nu, middag i Pentby hos italiaano residenset, och sedan skall jag åter fördjupa mig i ELLE och ögna igenom matematiken.
Tack o hej från mej!

image80

Lat och oinspirerad

Får ursäkta den långa tiden jag inte hört av mig under. Har haft ett antal saker som krävt lite tid och varit allmänt oinspirerad.
Veckoslutet gick fint, fredag chillkväll hos N och lördag åktes det omkring tills vi slutade i ett dike. Tog någon timme för att slippa upp, men ett gott skratt fick vi iaf.
Nu skall jag försöka kämpa i skolan denna vecka till slut, göra ett förbannat finska arbete som varit orsaken till varför jag inte vågat visa mig på kurssen under några timmar, samt önska att de snabbt blir fredag då jag åker till H:fors och hoppas på fint väder så man kan inviga terass-säsongen!
image79

Godmorgens!

Sitter på sängen och skall snart dra i duschen. Sedan till skolan för att äta lunch varefter 2 jobbiga timmar med matematik kommer att ta rum. Mina konstnärliga talanger borde också tas fram idag, eftersom jag hårt borde börja anstränga mig på konst lekitonerna  för att få kursen godkänd.

Efter skolan blir det träning....

Vincent

Planerna för ikväll var en tripp in till stan, för att vara exactare Korjaamo i Töölö för att skåda denna sköna karl som skall uppträda ikväll för första gången i Finland. Tyvärr slipper jag inte, men kanske någon av er är påväg?
image78


Tjabba!

Det har vårregnat hela dagen idag. En orsak till att hålla sig inne och njuta av en mysar kväll, ack vad skönt. Har provveckan också undan så imorgon får man sova en aning längre och fara till skolan för några timmar för att måla lite.
Har haft enda sedan igår en total ömmhet i hela kroppen från söndagen, mina armar, rygg, nacke samt revben kvider och ömmar av varje liten rörelse. Vilket faktiskt kan tas som ett tecken av en bra keikka! härligthärligt!
Imorgon blir det kanske besök till H:fors för att se Vincent uppträda på korjaamo för svensktalande klubben, vilket jag ser innerligen framemot. Problemet är dock hemresan, inget tåg den tiden mer och ingen kusk heller...
Får se vad som händer. Iallafall skall jag ikväll inviga mina converse med ett kvällsbesök till artcafé & pub Serendipity. Någon som hört om det stället?

image77


New Shoes

      

Slutkörd

Har varit en höjdare till helg! Nu efter att ha sovit i egen säng denna natt har jag märkt hur fruktansvärt skön säng jag har. Fredag sov jag nämligen i sovsäck på golvet i min morfars o mormors arbetsrum, och lördag natt delade jag en 60 cm säng vilket blev mycket trångt.

En liten resumé över helgens händelser skall jag oberoende av min utmattning orka skriva.
Lördag morgon startade jag, med min 50tonns väska med material för dagens jobb, ca 9 från hoplax där jag spenderat natten hos morföräldrarna som jag inte sett på alldeles för länge, riktigt skönt att tillbringa lite tid med äldre folk.
Efter 6 timmars babblande om swiffer produkternas egenskaper samt användning åkte det iväg tillbaka till stan exaktare bakom riksdagshuset därifrån Petra, Helena och jag startade till Ugnsholmen där en lyckad fest tog plats.
då dresscoden för kvällen var Pink Panther & Black Stallion (pink, svart) måste vi alla ha varit en väldigt underhållande syn på stan då vi rabblade igenom ett antal klubbar för att söka en passlig efterfest, speciellt med Erik i spetsen som hade en Pink Panther dräkt på sig.
Söndag morgon blev en aning sen, och först klockan 3 såg vi något freschare ut med min värdinna för helgen. Eftermiddagen tillbringades med att preparera sig till konsären och att ta väldigt onödiga bilder.
Danko Jones kronade hela helgen! Apsolut fantastiskt! Kan inte beskriva hur otroligt bra keikka det var! Jag rekommenderar varmt er alla att besöka Provinssirock i år, där bandet kommer att upptreda. Sorgligt nog kommer jag att befinna mig i utlandet så jag hoppas jag får höra allt av någon som befunnit sig där.
En del bilder har jag tänkt bjuda på, och ifall ni vill se alla bilder från denna pamarhelg får ni hjärtligen besöka pixbox.

      Påväg...

Skall snart hoppa på tåget till huvudstadsregionen, åka till kontoret efter material tills imorgon då jag har jobb i Sello. Lördagkväll skall firas på Ungsholmensrestaurang med pamarfödelsedag och kanske utgång efteråt.
På söndag kväll är det den efterlängtade keikkan av Danko Jones på tavastia, fyfaan vilken helg!

Hoppas ni har en händelserik helg!
                                      image65

sykerö, tortillas och vin

Väntar för stunden på att Milla skall komma över, vi skall nämligen ha vår längeplanerade tohtori-sykerö kväll. medan vi ser på underhållande avsnitt av denna skumma doktor skall vi äta lite tortillas samt avnjuta god vin. Finns det något bättre?

Kommer att åka iväg till stan för hela helgen imorgon, har ett full-planerat veckoslut! Skall blogga mer imorgon före jag åker iväg och dela mina planer med er.

Nu skall jag göra ett litet födelsedags kort, avslöjar kanske något? ;)

jag har fått en fetish på ordet gemytlig, jag har användt det i alla sammanhang som bara finns, finurligt ord...

Så ha en gemytlig fredag!
                                         image64


glass åt hela folket!

Jag lovade att alldrig mera jobba i glasskiosken, men antagligen kommer jag endå att göra det under nästa månad. Men det är absolut det enda och jag gör det pga brist på annat tidsfördriv. Men om någon annan är intresserad av att jobba med glassförsäljning i sommar så kan ni höra med mig så får ni kontaktuppg. Kan inte precis smickra denna sysselsättning, men kanske någon vill ta och pröva på denna bransch?
                                            image63

Mitt jobb

Har haft flera som undrat vad jag egentligen jobbar med. Jag jobbar altså för reklambyrå PHS/ dotterföretag Pointer/ som ögnar sig åt att aktivera marknadsföringen samt försäljningen och skapa nya kontakter till olika brändin genom olika reklamkampanjer. Några av våra kunder är tex. DNA, Wella, Gillette och många fler. Jag jobbar altså som promoottori för dem och mina arbetsuppgifter är främst att åka omkring för att reklamera samt presentera produkten för konsumenter. Oftast brukar demo-dagarna vara i vanliga butiker, köpcenter men också på festivaler, större evenemang och på krogar. Under demo-dagarna är målet att skapa så många nya kontakter som möjligt och aktivera försäljningen med 250%.
Jobbet är relativt krävande, eftersom du skall våga gå  fram till folk och tala-tala-tala ochf å dem att köpa produkten, så goda språkkunskaper samt att vara öppen och glad krävs.

RSS 2.0