En liten hälsning...

Det råkade bli photoshoot i helgen, så här får ni se resultat:

Fotograf: Helena Nyytäjä

Sunday bloody Sunday..

Har varje fredag samma humör. En rastlös och frustrerad känsla över allt som inte gjordes förra vecka och allt som bör göras under den kommande veckan. Är utmattad, känner mig ynklig och sjuk. Vet att jag borde studera och läsa men det enda jag vill är att kasta mig på soffan o mysa. Såsom många påpekat är söndag de käras dag som bara avnjuts med mys och kanske någon film. Men detta är inte möjligt för min del. Inte ennu, men snart! Dock inte såhär förstörda efter en hårdnatt i Ekenäs nattliv under sista sommarmånaderna...


Minminmin!!

Jag är otroligt egoistisk om mina prylar och egendom. Speciellt kläder och  skor. Jag blir störtförbannad på mig ifall jag råkat slarva bort eller söndra något som tillhör mig själv, dock är det ännu värre ifall det är någon annan som råkat få min egendom att minska, speciellt hundarna. Jag har en brinnande lust att bita öronen av dem för stunden. Ja, jag vet att ni tycker jag är fånig men då dessa hundrackare bitit sönder skor på en summa troligen över 400 € är det 'verkligen inte något jag bara kan se igenom fingrarna på. Jag har inte fan råd med att varje nytt par skor kan användas 2ggr och sedan är hälen borttuggad. Så jag har precis lugnat mig av ett av mina största och farligaste nervsammanbrott och försöker snabbt häva mina nyaste converse i skräptunnan på gården och inte tänka på dem mer. 

Tack så innerligt.

Vad gjort idag?

Fick denna fråga och blev lätt på dåligt humör pga mitt deprimerande svar. Varit i skolan, kommit hem kl 6 från gy kurs i ekenäs bowlinghall och efteråt endast pluggat. Jag hinner inte ens och träna. Gud vad äckligt att hamna sitta inne hela dagar endast bläddrandes i böcker, papper och häften. Unna mig dock en långpromenad med hundarna och märkte hur nervös man är efter att ha suttit i en hel dag inomhus. Imorgon skall dagen se exakt likadan ut, förutom ennu mer läsning och körlektion. Tackolov blir det fredag då jag samt två pärlor skall hitta på något för "sistahelgen tillsammans" ära troligen helsingfors. Så antagligen kommer jag att spendera hela helgen innanför ring 1, med urskönt folk, jobbet, restaurang besök, långa aperitiver, chillkväll och en plåtning med Helena. skall bli hur skönt som helst!! fastän jag innerst inne får dåligt samvete av att inte använda också denna tid för studerande. 
Nej nu räcker det med gormas, istället ska jag göra samtal till världens bästa fotograf och pojkvän så tankarna dras till något trevligare. Tjohej!

helghelghelghelg...

kan inte tänka på annat... men, Är det fredag?


Gokväll allihop!

Dagens sista inlägg här, känner mig såå trött men nöjd över att jag för första gången på 3år har läst ordentligt koncentrerad i ca 3timmar. För tamejfan jag skall ha undan gymnasiet detta år!

För att tänka på annat än skolgång var jag faktiskt och såg på junior fotboll, samt besökte mannens föräldrar vilket är något av det skönaste och mest avslappnande som finns! Känner mig dock som en uppsvälld flodhäst efter att ha först ätit 2kg spaghetti con pomodoro hemma, och sedan smällt i mig kaffe o kaka i Tallmo, göttgött!

Skall önska er gonatt, fördjupa mig i en bok för några timmar och sedan sova en lååång nattsömn! Bye!


Malaco

För att balansera lite med utgifterna som kommer vid möjlig Italienresa bokade jag lite jobb för mig till veckan. Blev skitglad då jag fick Malaco Truly, den absolut roligaste kampanjen då vi delar ut godis (Malaco Truly Fruity) och har xbox spel man får prova på. 
Jobbade tidigare med samma produkt under Naistenkymppi vilket resulterade till en superlyckad försäljning!

 

Så ifall ni kommer att befinna er i H:fors under lördagen, kan ni då ta en titt i K-Supermarket Kamppi för att provsmaka lite godis!!BränslePanik!

Jag trodde bränsle kostnadernas stigning inte skulle påverka mig.... Jag hade så fel... Nu då jag i full fart försöker boka ett flyg till Italien märker jag att priserna ökat med ca 25% från våren! Panik! hur värdelöst känns det inte att åka för 4 dagar och betala, endast för flygen kom ihåg, 350 €?!?! får nog fundera en gång till förrän jag bestämmer mig för att åka eller inte...
Jätteskoj dethär var...La Festa?

Sitter och skriver över MSN med pappa om hur vi skall arrangera födelsedags-firandet iår. Frågorna lyder: Hur stort det skall bli? Var vi skall hålla det? Kommer folk från Finland?...  buuhuu, jag vet inte...  tänkte åka iväg under höstlovet för ca 5 dagar, men då ja råkar ha jobb (som jag troligtvis kan backa ur) och annars också har en massa annat att hinna med känns det verkligen olämpligt att åka iväg. 
Visserligen är det min kusinsfödelsedag samtidigt, och jag funderade på att bara hålla något litet, diskret tillsammans med henne. 
Det andra är hur jag skall fira här hemma?
Kommer antagligen att komma endast några dagar före hem från Sverige så mycket hinner jag inte ordna med... Antagligen supermysig kväll i Serendi med lite inbjudningsgäster, och under helgen något gradvis större,  i någon lokal.? 

Vad tycker ni?


Lusthus på G

Jag har precis börjat på ett projekt som innebär att planera en miniatyrmodell av ett lusthus. intresant....


Nytt för er bloggkoll!

Kolla gärna in min älsklingsmans nya blogg! Je-La.blogspot.com

Tack gode gud för finlandsskärdgård och Sibbo.

Jag har haft ett av de mest avslappnande och lugna veckoslut på åratal. Jag har ordagrant endast sovit. Borträknat lite strand-städande, grillning och skitsnack;) Vädret var så somrigt som det bara kunde bli och nu då jag ligger hemma med en fasansfull, 300 elefanter klampar på mitt huvud, huvudvärk och tror jag kommer bli sjuk, vet jag att efter denna helg kommer jag att ha ork att kämpa denna höst för att förverkliga de planer jag gjort under alla de timmar jag sovit denna helg. 

Bilder klarar jag inte av att ladda upp då huvudet faller i tu om ja lyfter det en endaste en millimeter från dynan, men lovar att de kommer upp imorgon. 

Nu krypa sig under täcket, vräka i 5 st. Burana Caps, lyssna på Veronica Maggio och hoppas på att mannen skickar ett tröstande sms. (jag vet, jag är en mästare på att tycka synd om sig själv :P)

Nu bär det av!

Skall iväg nu med en alldeles för stor väska ifylld med onödigheter. Vädret är perfekt och jag förväntar mig en grymmtskön helg! Kommer tillbaka i Söndags, ha det bra tills det och trevligt veckoslut!

Gratis skönhetsvård...

...är vad jag tycker om tandläkaren! De slipar lite tänderna, förbättrar bettet, polerar dem och kollar att allt ser prydligt och fint ut... visserligen förstår jag att personer som hamnar gå till tandvården för att göra större ingrepp varendaste en gång och tycker det är horribelt. Har haft Pepsodent-smile på enda sedan 3 idag då jag fick min framtand i undre raden fixad, eftersom  det ramlade av en bit under lågstadie åren, som nog lappats men ramlade av 2månader senare. Fina pipor!!

Lagade faktiskt mat idag och blev chockerad över att mina kulinära talanger har förbättrats en hel del! Bönor (gööött) med lite chili-paprika, vitlök samt en aning tomat-chili sås, kokad potatis (åt remo) samt Lindströms-biffar (som dock värmdes endast i mikron). Superb!

Enorm hög med skolarbeten och SK- läsande väntar så det blir vel endå en hel del läsande under helgen, vilket jag planerat att totalt stänga ögonen för. Är nämligen påväg med Pärlan-Petra till hennes sommarstuga på Majholmen i Sibbo över veckoslutet för att slappa, grilla, bada bastu och njuta över det sista av skärilivet före vintern! Underbart!!

Nu Spinning!! Tjenamors!

Storlycklig!

Hur bra känns det inte när man vet att kärleken är påväg hem nästa månad?!Buongiorno!

Befinner mig inte i skolan nejj, bestämde mig för att göra en del uppgift. hemma vilka kändes viktigare än att vara närvarande under en lektion i psykologi.

Om en timme på morgonté till Serendi därefter bär det av till skolan. Normal dag liksom. Men en grej är faktiskt lite annorlunda.... Skall besöka tadnläkaren idag!! huuu... efter 2 år då jag inte alls varit på kontroll... 
Har dock alldrig haft hål så mina tandläkarbesök har behållits passligt lugna förutom då jag blev opererad i muntaket och fick tandställning för ca 10 år sedan. Jo, jag har också haft en bit järnvägsräls på tandraden, ingen vacker syn det inte!

Så, nu skall jag aktivera mig själv och sedan iväg! Wish me luck!! Au revoir!

Gymmet kallar!

Haft det riktigt bra idag! Lade mig tidigt igårkväll och steg upp före halv7, okej lade mig pånytt efter morgonté. Första gången i tid i skolan. Har detta fenomen över mig att jag kommer alltid några minuter för sent till skolan hur tidigt jag än skulle stiga upp. Ser kanske ut som om det var december ute, men då det regnade på morgontimmarna drog jag mössan på.
Och vad är inte bekvämare än att dra älsklingens jeans på?!


Nu till Sportfigur på Step, hur skönt skall inte det bli? 

Hur stavas det?

Jag är van med att folk har svårt att skriva rätt mitt namn. Hur stavas det nu igen? brukar lärare som haft mig i fler år fråga. Och hur jag än säger B-A-S-T-I-O-N-I går det fel. Det brukar bli Batistini, Baitoni, Bastion, Bastuni, finns måånga alternativ. Men att ha stavat fel mitt förnamn är vel något nytt?Korv någon?

Råkade vara ugnskorv idag i skolan, och då jag har vegetarian menyn i skolan, var det Soya-korv för mig. För att vara modig och bekämpa mina tidigare erfarenheter av Soya produkter, smakade jag på denna avlånga knackorvs-liknande-uppfinning. Urk,ush,ush säger jag! Inget jag rekommenderar. Så ifall ni någon gång blir vegetarianer se upp för era specialgjorda korvar!

Dagens korv-påträffande och samtalet om allergi några timmar senare i Serendi fick mig faktiskt att minnas hur jag i barndomen var mycket avundsjuk på min kusin som var allergisk för ett och annat. Hur spännande verkade inte det? Två dagar senare deklarerade jag mig vara allergisk för B-klass korv. 
Än idag brukar jag faktiskt få råd om att kontrollera att korven faktiskt är A-klass.Hejhopp läsare!

Kort men en aning jobbig dag i skolan. Såå frånvarande på timmarna fastän jag hur försöker koncentrera mig på Tillis försök att sätta i huvudet på vår klass hur Finlands ekonomi samt handel förändrats inom de senaste hundra åren. suck.

Jag har skitpanik och ångest över mitt urdåliga betyg som jag skrapat ihop under de två senaste åren och undrar ifall någon alls kommer att ta emot mig som studerande i framtiden, fyy, nej.... Ivarjefall skall jag idag anmäla mig till höstens högskoleprov i Sverige för att kunna söka och studera i svenska högskolor samt universitet. Får som rese sällskap min sötnos Sara, men var jag skall avlägga provet har jag inte riktigt bestämt, Kalmar eller Stockholm? har vel inte så stor betydelse egentligen, men en svag känsla att jag besluter mig för Kalmar finns, då högskolan BBS är en av de alternativen jag grubblat på att välja som framtida högskola. 

Nu skall jag försöka få tankarna fästa sig i min hälsokunskapsbok i de kommande 2-3 timmarna. Tummar upp för mig tack!
Tack och adjö!hur?

Hur det går till att sakna en person så mycket efter så kort tid förstår jag inte.


Då var det kräftskivan

Hur bra är vi inte i Pentby på att ordna fest? För mycket bättre kan det inte bli? 

boysboysboys


kräftmika
Supekväll var det alltså, med kräftor, (äcklig) snaps, sång och skitsnack. Svenskar spyende i buskorna, skor i diket och ett litet förkalas inför Annamis födelsedag som tar plats idag.
Superb! tack för alla!

Lördag

Igår blev det en halv-spontan resa till helsingfors med astrid, för att köpa nya skor åt henne och njuta av den (sista?) augusti solen. 

Ivarjefall blir det kräftskiva idag hos den vänstra grannen med bra sällskap och kanske utgång senare ifall det finns ork. En stordel bekanta har visst planerat utgång, och skulle ju vara roligt att svänga lite nu före hets-läsningen till skrivningarna börjar. Dock har jag en stor irritation gentemot Rock Club nr 1 pga de oerhört höga inträdespriserna samt bristen av utrymme och VIP-kortet jag köpte för snart 3 månader sedan och inte ennu heller har fått.... yes, jag är en Albatros sittare....

Vad skall ni göra ikväll?

Lista

Tog uppmaningen av Malin (malinsss.blogg.se , länk funktionen fungerar inte för mig :S)som hon har på sin blogg, gör den du med!! Här kommer mina svar då:

ACCESSOARER 
Väska: Senaste dagarna en stor svart från Tiger of Sweden  
Plånbok: bet hundarna sönder för några veckor sedan, använder för tillfället en portmonnä från Marimekko 
Solglasögon: Mörka från Vogue, Rayban Wayfarers 
Skor: Ifall det blir kall vinter är UGG boots; världens nästfulaste sko efter Crocs, ett måste på inköpslistan.  

TEKNIK 
Mobiltelefon: Motorola Razr Vi Dolce&Gabbana edition 
Tv: en svart låda från 90-talet 
Dator: Fujitsu Siemens Amilo laptop   

BADRUM 
Tandkräm: Pepsodent
Tvål: Bliw, I think? 
Hårprodukt: Wella Ocean Spriz, saltvatten spray som kanske inte är så aktuell inför vintern men under sommar månaderna ger den en skön strand-smiskad frisyr... 
Huvudvärkstablett: Burana Caps 
Doft:  Flowerbomb by Victor&Rolf och en annan favorit är Euphoria av Calvin Klein
Hudkräm: För stunden en superbra från Clinique, till ansiktet Vichy och Nivea Oxygen. 
Balsam: Tigi, men skall byta eftersom jag inte varit nöjd 
Fotfil: borde köpas ny...  

MAT OCH DRYCK 
Mineralvatten: Precis allt funkar, bäst hittills har varit Bonaqua Silver 
Vin: alltid bäst!  
Öl: Mexikanska Corona eller Nastro Azzurro från Italien 
Bröd: Reissumies eller malt/skärgårdslimpa, mummaa! 
Choklad: nejj

HEMMA 
Säng: 160 som precis rymms i rummet. 
Lakan: vItt underlakan mörkblåa påslakan från Finlayson 
Soffa: Egen i rummet har jag inte, men gemensamma är en stor, vinröd, supermysig hörnsoffa.
Porslin: Arabia KoKo

FÄRDMEDEL 
Bil: Se Cykel, längre ner.
Flygbolag: Vad Kilroy bjuder på, oftast Finnair
Taxibolag: Tala inte ens om dem...  

MEDIA 
Magasin: Finska Elle som jag slutar prenumerera NU på och Italienska Elle.
Tv-kanal: ser typ alldrig på tv 
Dagstidning: HBL 
Sajt: FB

ÖVRIGT 
Frisörsalong: Salon IN
Bank: Nordea
Cykel: Min röda 60-tals alias Teräsiipi fillare som både blivit stulen, misshandlad och fått ett antal punkteringar.
Nu blir det läggdags....

...men hur skönt var det inte med Volleybolls-turneringen under Karisnatten?Serendipity...

Serendipity is the effect by wich one accidentally discovers something fortunate, especially while looking for something else.Hittar inte min USB-sladd för kameran, och kan inte därför visa en del foton jag hade tänkt mig publicera på bloggen men då råkade jag träffa på denna som jag tänkte bjussa på...
En soldatkille vid namn Joppe råkade nämligen ha slått vad med sina kompisar om att fråga ut mig på dejt för ca 3 veckor sedan, men då jag förklarade att jag är upptagen och djupt förälskad i min pojkvän som snart skulle anlända restaurang Albatros nöjde han sig med att jag fick låna hans kepa och ta ett foto.

Språk missar


Ibland kan vi tvåspråkiga ha en del besvär med finskan...

Camilla och Linda i stallet ca. kl. 20.00. Stallsägare "J" samt duktig och välkänd tävlingsryttare kommer in och skall fästa flugtejp högt uppe i taket men räcks inte.


J: hitsi, jos pääsisi korkeammalle (står på en pall men når inte tillräckligt högt)
C: Joo, pitäis löytää korkeampi palli...Hur fel kan det gå?...  
(till vår räddning hade han tillräckligt med humor)Re-opening!

Välkomna, kan jag visst säga. Bloggen har öppnat nu och jag hoppas att ni gamla läsare kommer att fortsätta följa libas.blogg.se och att det hela tiden kommer fler nya läsare. Försöker uppdatera så mycket- samt så intressant som möjligt och ifall ni har ideér, kommentarer eller annars bara feedback så får ni så gärna kommentera hur mycket ni bara har ork (:

Blev färdig igår med headern vilket var den största orsaken till att jag stängde bloggen men kommer ennu att göra små ändringar i designen de kommande veckorna bara jag finner tid för det. 
Enjoy!


Bild: Helena Nyytäjä

Paus

Flertal bekanta har frågat varför jag inte uppdaterat bloggen under senaste månaden, trevligt att det är så många som verkligen läser den och är intresserade över mina klotter och skriverier. Eftersom jag tröttnat på designen, skall jag nu ändra den så snabbt jag bara finner tid och då skall bloggandet komma igång med dunder och brak i höst igen. 
Vill satsa lite mer på denna blogg och skall försöka i framtiden att publicera mer bilder, uppdatera oftare samt i längre inlägg. Kommer att sträva efter att inläggen blir intressantare, aktuella och innehålla varierande substans, vilket kommer att vara en aning svårt pga detta år som troligen endast kommer att bestå av studier, studentskrivningar och jobb. 
Vad jag kan trösta er med, kommer en och annan resa att ta rum under detta år pga min förkärlek gentemot den skäggiga mannen Jesse som kommer att föra mig till Gamleby i Sverige, och några snabbvisiter till Italien samt en förtjänad dimissionsresa med pärlorna i södern.

Jag välkomnar er altså till min blogg om några veckor för att följa mig under det kommande året. A presto!!RSS 2.0