Provvecka, vår välsignelse!

japp så tycker vår Teolog i skolan, Tobbe menar ja då förståss.. En lite annorlunda insyn på saken kan man vell säga...
Har nu haft 2 prov och ungefär 2 prov e ennu ogjorda...:S
Men iallafall har ja planera på att hålla en fest i nya huset, om ca. 2 veckor så det blir självcständighetsveckan altså. Har länge planerat dehär o nu skulle de vara passligt eftersom remo e påväg till Italien o mamma kan fara nåstans till sina kompisar. Problemen är två; Tiziano o Tristan, vet int riktigt vad ja ska hitta på me dem, dom får vel bara joina... Tänkte att jag skulle klä ut Tiziano till julgubben o Tristan till Rudolf, tror att det är klokast så, de kanske är mindre skräckinjagande då, men får se...

Idag ska jag iaf. studera religion, chilla o se på HEROES!! sjuktbra serie... (;

Lycka till med proven, ni som har provvecka på gång!!

Tisdag

Det var länge sedan sist... Har haft ett sjukt roligt veckoslut, fullt åpp med program! På fredag eftermiddag åkte jag o Tomas till Helsingfors där vi spenderade lite kvalitets tid med vänner, övernattade där och starttade tillbaka till Karis på lörda typ 12. 
Lördag kväll var vi på Miika Töttermanns och hans flickväns inflyttnings fest , planerna var att jag högst skulle dricka några glas vin och det blev det också plus några glas bål o några shottar tequila... oops... Fyfan vilket skick!!  och nästa dag hade vi ju plåtning med Jesse, men det gick faktiskt riktigt bra!!:D:D

Hade ni ett skönt veckoslut??

Otroligt!

Igår hände det otroliga här i Finland. Kan int bara fatta det.... Alla förstår vel att jag pratar om skotten i Jokela högstadie?
Mördaren dog själv igår kväll, så han slapp undan lätt. Satans mes! Skjutningen vart planerad, och det verkar som om offren var bestämda från före... Det går rykten om att den 18-årige i själva verket skulle vara Nazist, men man vet ju aldrig.. Chockerande är det iallafall, jag menar 8 oskyldiga döda? Hur jäkla trög får man vara?

Fyfan, hoppas han bränns i helvete....

Tisdag

Idag har varit en dag då jag känt mig bestraffad av Gud... fastän jag inte är troende, konstigt. 
Okej början av dagen var okej, förutom att jag glömde min memorystick hemma när jag skulle till skolan och kom på det halvvägs, så jag vände om för att gå efter den. roligt med morgonpromenader.
Då jag kom hem från skolan gick jag ut med hundarna, med strumbyxor och en Parkas. väldigt genialt. Och när jag kommer tillbaka märker jag att nycklarna blev inne. Somtur är Remo hemma. Så jag knackar på, ringer på, bankkar på, springer hela huset runt och smäller i varje fönster. Nej, han var inte längre hemma.
Oja, mamma kom hem efter en och en halv timme, så jag hade en mycket givande kväll med mina hundar på trappan idag. Gud måste älska mig!

Amen.


Vinterplaner...

Hade gymnastik lektion idag. Redskapsgymnastik, min favorit, alla andras mardröm. Vissa tycker det är otroligt att jag kunnat träna denna sportgren förut. Jag själv skulle genast börja pånytt om det bara vore möjligt här i vår by, och jag orkar inte pendla till Ekenäs, nej! Men jag skulle inte prata om redskapsgymnastik utan om ideén min kompis berättade under timmen. Hon hade tänkt sig att vi skulle åka med en lite större grupp människor, typ lite på 10, till någon skidort och hyra en stuga!! Guuu va det sku vara skönt! Nog för att jag inte är sååå board fantast mera (säkert pga av påminnes dåliga möjligheter) men att åka i större backar är nog skitroligt! När jag berättade om detta till Tomas kom det fram att hans gamla studiekompis föräldrar har en stuga uppe i Levi som vi kanske skulle få hyra, vilket skulle ju vara gryymmtt! haha, vintern är nog helt okej ibland! (: Så nu kommer jag att spendera hela min tid på att vänta att vi kan åka iväg, och hoppas att det kommer att bli av, denna resa. 
  
 image13

Har ni planer för vintern?
Skall laga hemuppgifter nu! Gokväll o natinati!


Söndag

Idag har varit en Slödag, har inte fått något gjort... Har endast varit med mamma i Lojo o handlat, vilken lamdag. Borde göra en bokrapport, men har inte orkat ennu börja, skall nu hjälpa mamma me att stryka medan jag ser på Bambi2. jag vet, mogen film... Men då man har DisneyChannel hemma kan man inte göra annat än att se på alla barnfilmerna, det komer ju inget annat intressant, eller?
Nu o stryka!
Bye,bye


Lördag

Kväll.
Har varit på kaffe med N. har int sett henne på jätte länge så de var riktit skönt att ses. Hon började nu på hösten kosmetologlinjen i Pargas, så därför träffas vi inte så ofta.
Var just ute med hundarna och väntar att Tomas kommer efter mig så vi åker till hans syster o spenderar kvällen där.
De e faktist kallt ute, hade inga hanskar på när jag var ute me hundarna så nu har jag typ ingen känsel kvar i fingrarna! så dumm  man får vara o inte sätta ortdentligt med kläder på under vintern! Ja kan inte förstå att de finns sådana fjollor som far tex. i slalombacken med en kortkort rock på sig? Så när de sitter i backen ser man bara bara ryggar som skiner bland vit snö! huuu, Om man skall åka slalom eller board skall man vell ha ordentlig utrustning på sig, annars ser man bara mesig ut ju!?
 Nu skall jag nog dra, tror att Tomas körde upp på gården. Ha en bra lördagskväll! Godnatt!


NEJ TILL PÄLS!

FYFAN jag läste just Elin Klings blogg och så på videon hon har om pälshandeln, Jag började gråta pga av att det var så brutalt! Om ni vill se det själva gå på Elin Klings blogg! http://www.stureplan.se/frame.php?main=/blogs/elin/
Har alltid tyckt att aktivisterna överdriver när de släpper loss dessa sjur, okej inte är det heller rätt, men nu först fårstår jag hur grymm människan kan vara, blev faktist rörd. Och tänker aldrig använda riktig päls!


Lördag

Jaahh! Muse tog hem vinsten i Headliner!! Ni skulle ha sett hur glad jag var!! Grymma endå! Efter att de fick priset orka jag inte nes se mera, det var enda orsaken jag så på ema! haha
 
Kom en tid sedan från Tomas, vakna typ halv 12 o märker att det snöar7000!! Så konstigt det känns, när int man har sett snö på typ ett halvår. Fint är det, men vått o slaskigt är minuset.. Borde köpa ett par vinterskor som håller fukta, hatar när skorna läcker och man måste gå hela dagen i skolan med blöta och iskalla fötter! ush:S
Planerna var idag igen att åka till Helsingfors men det blir inte denna helg heller, men nästa tammifan..har lovat nu i 2veckor åt mina vänner att jag skall komma, men det har aldrig blivit av.
 
Jag och Tomas hade igår kväll(natt) O.C marathon, vi såg tre DVD-skivor från första säsongen altså över tio delar. :D Jag tror jag somna nångong halv fyra tiden igår natt, så det var inte heller så konstigt att vi sov så länge!(: Men de första O.C delarna är ju mycket bättre än vad de nya episoderna är! Feelingen är ju bara så bra i de första! love it!

Vi var faktist just o handla blommor med mamma, så jag har planterat blommor idag, ett bra skäl varför jag inte har varit ute.. :D Remo kom alldeles nyss hem från sin kompis och skröt om att han varit ute i 4 timmar så nu predikar han för mig hur mycket duktigare han är en mig eftersom han varit ute i snön och inte jag, mycket underhållande för en 10 åring.

Skall nu hjälpa mamma i köket, hon lagar vell kotletter, och kakor... mums.. Men jag skall inte äta för mycket, det blev redan för mycket onyttigt igårkväll...

Ha en trevlig vinterdag! Skriver kanske lite mera ikväll!

Gokväll!

Haloj!
Var just o duscha och åt lite kvällsmål, tänkte att jag skulle skriva av mig lite till.
Träningen gick faktiskt riktigt bra! Förutom att jag blev lite sen :p programmet var faktist int så tungt ens, tänkte att jag skulle ha deltagit på bodypump som gick efteråt, men jag vill inte överanstränga min kropp nu när jag inte har tränat. För det är inte precis det skönaste att ha ennu en vecka efteråt tränings- och muskelvärk i hela kroppen! Vilket händer mig mer än ofta. :D
 Jag väntar på att T skall bestämma sig om han kommer hit eller ej, han har vel varit o träna han med.
De e ju faktit European Music Awards nu, det började vel för en stund sen så jag tror ja föflyttar mig till tv:n nu, men ha en så skön kväll och håll tummarna uppe för era favorit artister!


Torsdag

KORTKORT

Det är ju 1:a november idag och nya papper(gratis tidning för ungdomar) kom ut, där jag var som modell! Bilderna blev vel riktit hyfsat bra, men det känns vel alltid som om man kunnat bättre? haha.. Men övning ger färdighet, eller hur man brukar säga?  Och det var ju skitroligt iallafall! 
Jag måste nu byta kläder för ja ska dra till punttis på aerobics timme! Har inte motionerat på superlänge så får se hur jag kommer att orka! :P neeh, jag ska ge 110% (försöker iaf.)
Ska se om jag lägger in bilderna på bloggen om Karin skickar dem åt mej!

Ha de super!


RSS 2.0