Hemkomst äntligen.

Är utmattad men glad. Kom nyss hem, efter en onsdag med en perfekt barkväll med min pärla. Kvällen spenderades i pikkuklubi med PS2 spel, som varken jag eller Petra förstod nångting av men dock vann vi grabbarna som försökte skylla bort sig med att de var första gången de spelat. (Mycket troligt då de var i samma sällskap som restaurangchefen själv).
Vaknade iaf. nästa morgon med en nuförtiden sedvanlig krabbis-huvudvärk men efter en uppiggande dusch drog vi mot stan, och vi hamnade i jääpuisto bredvid järnvägsstation, med skrinnskor på fötterna. hur tokigt låter inte de? jag tycker inte om att skrinna, men idag njöt jag faktiskt av skrinnturen... måste göra om det någon gång.

Nu skall franskaboken fram!

Lillördags resa...

...till Helsingfors. Förväntar mig en skön kväll med kompisar, kanske besök till baren, annars chill med eventuell film och kvällsmingel på stan. trevligtrevligt.

Jag är avundsjuk.

Talade med min kompis från Rom idag. Och jag avundas innerligen honom samt mina släktingar och annan bekantskap där nere. De avnjöt några dagar sedan en dag med +20grader. Varför ligger SlaskFinland så långt uppe i norr? Varförvarförvarför? Så nu kan jag inte väänta längre, måste slippa dit så fort som möjligt!! får hoppas att 3 veckor går snabbt. Somtur finns det en hel del att göra dessa dagar.
Jag måste läsa på franskan, kurssen som jag varit närvarande högst 2 timmar, vår gamlasdans + pikkupenkkis är alldeles snart och jag har en hel del som skall fixas, studentskrivningarna i italienska är riktigt snart här, och andra mindre o mer nädvändiga saker måste uträttas.

Men nu skall ja dra till gymmet!! Adios!


III provveckan på G

Idag inleddes min tredje provvecka, med engelska. imorgon blir det samhällslära varefter jag får njuta av en hel vecka ledighet tills jag har franska prov nästa veckas tisdag. En hel vecka kommer jag att spendera hemma, på gymmet och kanske i helsingfors om min ekonomi tillåter. Men det ser knapert ut. Troligen blir det Helsingfors för mig först i februari, då vi har planerat krogbesök med bekanta från huvudstadsregionen samt med Lahtis-bor.

Flygbiljetter beställdes idag, eftersom jag inte hittat på något vidare program för sportlovet tog jag beslutet av att åka till Italien och hälsa på. riktigt skönt. Har saknat dit en längre tid nu, så det verkar passligt att åka iväg den 18 och spendera en vecka yrandes i Rom.

image34


Nu skall det studeras, sen på länk!

Arrivederci!

Varning för Negativitet

Idag har jag varit på väldigt dåligt humör. Jag kom hem 4 tiden och märkte att jag hade feber, riktigt skönt i början då jag såg de sista delarna av sex and the city, men då ja nu luggit i sängen i över 6 timmar är det inte lika trevligt mer.
  Jag har också ett problem med att få saker och ting gjorda, detta kan också vara en anledning till mitt dåliga humör.  Jag borde fixa frissa och smink till gamlasdansen, och antagligen kommer allt att vara fullbokat så det kommer att bli lite klurigare att få tid. Skor måste också hittas. Samt provveckan som tar rum om exakt en vecka är jag verkligen dåligt preparerad inför.  Vädret hatar jag, jag blir så jäkla deppig av att inte få se solen. Men troligen slipper jag under sportlovet till Italien; hopperligen lite finare där?
Jag skulle vilja slippa o träna men denna plötsliga feber stoppar mig från att göra det med.

Nu är jag då inte på bra humör. därför skall jag inte blogga mer idag. tack o hej.

Storkommunen Raseborg

Har funderat en hel del på det här med kommunsammanslagningen. till en del beror det nog på samhällslära kurssen som jag går nu där vi behandlar detta ämne och vi hamnat se på denna fråga ur olika synvinklar. Många frågar om man är för eller emot Raseborg, själv kan jag inte svara på den frågan direkt med ett antingen jakande eller nekande svar. Jag är inte precis konservativ och därför tycker jag det alltid är bra med förändringar men kommer den nya kommunen att faktiskt fungera bra?
Vi får ju en större röst nationligt sett då vi blir en större enhet. En stor kommun med fler invånare har alltid mer makt än fler små om de inte driver deras vilja tillsammans. Men sällan kan två kommuner vara ens om en sak, det märkte vi väl också med problemet om var "kommunshuset" skulle ligga. Därför kommer det troligen att bli mycket tvistas och gräl mellan kommunerna då sammanslagningen har skett.
Skolsystemet i Raseborg kommer ju troligen också att förändras, det talas om att Karis-Billnäs gymnasium skall bli under Ekenäs Gymnasium och en del kursser skulle hållas i byggnaden i Karis. Detta skulle ju ta med sig fler möjligheter för oss studeranden i Karis som enligt mig inte har ett särskilt omfattande och stort kursutbud. Men är Karisbor eller studeranden som bor i Pojo, Grundsjö och Svartå färdiga att börja åka till Ekenäs fler dagar i veckan då vi tidigare haft möjligheten att studera vid vår egen skolbyggnad?

Kommunsammanslagningen kommer att ta med sig problem men också många goda sidor. Mycket kommer troligen inte att fungera ibörjan men kanske det kommer med tiden att visa sig vara ett bra val att utföra kommunsammanslagningen. Vad tycker ni om det blivande Raseborg?

Krabbisattack

Jag vaknade imorse klockan 12 ,efter ett roligt veckoslut med grannsällskapet, med en otrovärd huvudvärk och en känsla av att jag kommer att spendera denna söndag intill vessabyttan. Jag kände mig usel, äcklig, och bestämde mig för att alldrig mer dricka vodka. Faktumet som gjorde det hela ännu värre var att det är söndag-städningsdag. Men nu då jag dammsugit hela huset, njutit av morgonmål och suttit o beundrat det vackra vädret så känner jag mig i toppform. Så nu skall jag ennu stryka lite kläder och sedan göra det obligatoriska söndags-serendiralli.

På fredagen gjorde jag mig själv stolt över att ta itu med gammaldans frågan. Jag har alltså nu en klänning, tack till Ia. Vi spenderade kvällen med att baka extraordinära mokkarutor, med riktiga husmanskonster! tex. att svalna degen genom att blåsa kall luft med hårfön. Vi lyckades galant. Ett besök till shell hann vi också med varefter det blev vin och eyetoy i vårt vardagsrum.


        

Lördag åkte vi ner till Ekenäs där bowling utövades. Jag förlorade. Ett kast i fel riktning lyckades jag också utföra, linda springer framåt och klotet bakåt. Ingen vacker syn. Efter den hårda matchen åkte vi tillbaka till pentby där kvällen spenderades hos grannen med blivande fru och hunden Nemo. Ordentligt med drinkkar, öl och vin avnjöts och kvällen blev perfekt! Ett sent Silvers besök gjordes också vid 3 tiden, där bekanta med redan fyllda 18 påträffades och kvällen slutade med att jag ramlade i säng då jag steg in genom dörren.

Nu då krabbisen lagt sig, skall jag snabbt stryka och sedan njuta av en söndag som lite tröstar över vinterdepressionen. snart e de vår! ;)

En uppiggning tack!

Jag trodde att jullovet skulle göra susen, trodde att jag skulle få lite motivation till vardagen. Men icke. Det har nästan blivit värre. Min dagsrytm är alldeles uppochner, jag somnar efter varje natt efter 3, vilket resulterar i att jag inte orkar stiga upp till 8 utan stiger upp 10tiden, står i duschen en halv timme för att få liv i mig själv och så drar jag till serendi där jag spenderar nästan halva dagen. 2 timmar brukar jag klara av på eftermiddagen i skolan men mer än det går inte.  Jag tror detta lathets- och depressions- fenomenet beror på vädret. Jag saknar varma, sköna och soliga sommardagar, då man inte vill göra annat än att sola, bada, grilla, terasschilla, och umgås med vänner. En södernresa, snälla! Men inga pengar, inget nöje! och då menar jag det. Jag är för tillfället pank. speciellt då jag hamnar betala min telefonräkning, som är skyhög.
M
en jag skall göra en förbättring, skall lägga mig i tid, ta mig i nacken och tvinga mig själv orka igenom denna period och de 2 kommande. Sedan är det avklarat.

Någon som vill bjuda mig till södern? haha, Ha en skönkväll!!

Softveckoslut

Fredag kväll inleddes med en timmes tågresa till H:fors, där vi firade Petras 18 årsdag (vilken är om 2 veckor) med vin, ölspel, och bra sällskap. otroligt roligt att se stadsborna igen, synd att man inte hinner vistas i huvudstadsregionerna oftare. 

Lördagen spenderades hemma, med film och otroligt god smoothie. Andra planer skulle säkert ha åtagits men då det från början var planerat att jag skulle sitta barnvakt åt min mesige bror förhindrade det allt annat förutom att sitta hemma. Somtur fick jag sällskap av Ia som jag proppade i mat för ett år framåt. Ingen kan iaf. skylla på att jag inte bjuder mina gäster på mat och dryck.

Nu skall ett antal uppgifter göras inför imorgondagen som skall spenderas i skolan.

Lycka till inför nästa vecka! om ni skulle behöva det..

Bakningskatastrof

Idag är det min käre mammas födelsedag. Minns inte riktigt hur många år hon fyller, men gratulationer har hon för gott fått. Har alltid varit en allmän fara och pina i köksarbeten samt matlagning men då jag tyckte det vore personligare att baka själv en kaka, istället för att köpa från butikens frys, började jag stöka omkring i köket. Vi hade inga ingredienser för någon tårta, torrkaka skulle jag kanske ha fått ihop, men vem vill äta tårrkaka på födelsedag?! inte jag... Jag bestämde mig för att göra mokkarutor. Vad jag inte insåg är att man måste sätta ingredienserna i en viss ordning, inte bara hälla ner allting samtidigt. Detta resulterade med en mycket ljus deg, med en glasyr som är klumpig, och verkligen anemisk. Somtur fann jag kokosflingor i skåpet. Kastade på halva påsen, och tadaa inga missbildningar är mer synliga. smaken är en sak för sig. remo får smaka först.
Hopperligen hamnar jag aldrig i den situationen då jag måste antingen baka eller laga mat för någon. Antagligen skulle det sluta dåligt. Vet inte bara om jag vågar ta risken att öva på dethär med kök och mat,  eller bara hålla mig borta. Under tiden kan jag njuta av mamis mat, tills den dagen kommer då jag hamnar flytta. Troligen svälter jag ihjäl, eller blir överviktig av all snabbmat jag hamnar köpa. Ett tillproblem för framtiden. Nu skall jag iaktta min mors avsevärt bättre kulinära talanger.
Tack o hej leverpastej

Träningssäsong -08 officiellt invigd

Känner mig stolt.  Jag har hållt mitt löfte och for på gymmet idag. Spinning och halvtimme i punttis. Det fick räcka för idag. Imorgon blir det 90 minuters Yoga. + 20minuter solarie :P måste bara boka in mig.... Så nu skall jag göra allt för att hålla fast i mina planer och fortsätta med denna träningssäsong inför sommaren. träna,svettas, och åter träna... Me like.

Första skoldagen gick oväntat bra! Jag gick på mina 2 första timmar!! inte på franskan...eller konst....
Imorgon är det dock en riktigt slapp dag då jag har endast 2timmar, +1  timme gamlasdans övningar. jag borde ha blivit ballerina... inte...  Somtur har jag Janne som par, och han är min räddning! Annars skulle jag nog redan ha backat ut antagligen. för jag mokar alltid, minns aldrig stegen, och gör allt i otakt. Det var en kort men mycket beskrivande resumé om mina danstalanger. olyckligt nog. skulle vara roligt att ha rytmsinnet inbyggt i sig, och kunna påriktigt dansa. Inte bara på fest i 3000promilles fylla.

Men tack o gonatt!! Jag skall se och skratta av en del med Carrie,Miranda,Samantha och Charlotte, vilka jag förälskat mig i. Kommer troligen att sluta med att jag åter igen kommer att lägga mig klockan 3 efter att ha sett en halv säsong.

Söndags besök till serendi

Snart närmar sig det obligatoriska besöket till Serendi. En söndag är inte en söndag utan en kopp kaffe eller té i Serendipity. Håller på att terrorisera allas telefoner, och drar upp de sista slöfockarna ur sina sängar och lockar dem med på söndagschill med lite skitsnack och skvaller om det gågna veckolutet... Jag lyckas inte så galant.. Alla har stenhård krabbis, morkkis,eller är dödströtta. Men jag skall kämpa tills jag har alla flickor på plats. Lycka till bara.

Ha en lugn söndag! för from. imorgon är det hårda bud, då skolan kallar på oss....

En hemmalördag

Jag kände mig otroligt trött idag. Därför lade jag mig redan 8 i sängen o tänkte att jag äntligen skall få en natt med ordentlig sömn. Men jag ligger vaken, och har morkkis över att jag inte planerat något för ikväll. Har luggit de senaste timmarna och sett på sex and the city, men då nästan en hel säsongs avsnitt är undan, orkar jag inte mera. Har lust att göra något kreativt. Har inte gjort något sådant sen jag målade huset vilket är snart ett halvår sen, och nu känns det som om jag faktiskt skulle kunna få något gjort. Men det finns inte något att göra. Jag hittar inte på något som skulle aktivera min kreativasida. Har inte något okreativt heller som jag kunde göra. Vilken usellördag.
Så nu ligger ja på min säng talar med N (som är påväg på spelkväll, lyckos...) i telefon om vilket stort misstag jag gjort idag, och hur jag inte rekommenderar att sitta hemma en lördag kväll.

Hoppas innerligen att ni har det mer underhållande...

2007...

...Var ett år då jag hann flytta 2 gånger, fick vår 2a hund, böt skola, visiterade 2 nya länder, åkte omkring på sommaren i husvagn (rekommenderar inte),  och en massa annat, eftersom jag inte tid eller ork att skriva ner alla händelser från det gågna året, bjuder jag på dessa frågor och svar som jag snattade åt mig av heidi. Varsågoda!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jobbade under sommaren, vilket jag borde göra för tillfället också.
2. Vilka länder besökte du? Italien, Belgien, Paris (+bekantade mig med köpenhamns flygfält)

3. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008? En södernresa.

4. Vad är det bästa som hänt dig år 2007?  har hänt ett antal bra saker, vilken av dem som är det bästa kan jag inte klura ut.
5. Har du varit sjuk eller skadat dig? låg 3 dagar på sjukhus, vilket slutade med operation, och 3 stycken ärr på magen. och antagligen angina, som jag får några gånger om året.
6. Bästa köpet? Laptop,

7. Vad spenderade du mest pengar på? Antagligen kläder...
8. Största misstaget? borde ha värdesatt vissa saker mera än vad jag gjort.
9. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? jämfört med 2006, gladare.
10. Vad önskar du att du gjort mer? spenderat mer tid med vänner,  kämpat med skolan.
11. Vad önskar du att du gjort mindre? Köpt mindre av onödiga grejjer.
12. Hur tillbringade du julen? Med familj och vänner

13. Blev du kär i år? Jag var kär...
14. Favoritprogram på tv? Heroes
15. Bästa boken du läste i år? A long way gone: Memoirs of a boy soldier.

16. Största musikaliska upptäckten? Arch Enemy

 17. Årets bästa film? Madagascar är alltid min favorit

18. Vad gjorde du på din födelsedag 2007? Firade i vårt nya hus, åt ute...
19. Hur skulle du beskriva din stil år 2007? "vad jag hittar i klädskåpet först" hann aldrig satsa:P
20. Vad fick dig att må bra? de närmaste vännerna

21. Favorit månad? Juni eller December?


Tjeena!

Har precis kommit hem från H:fors. Fyndade vissa riktigt smarriga saker på rea. Allting på nästan 50%; nu är jag glad.

Idag är det faktiskt Ninas födelsedag, hon fyller 17 den onödigaste åldern, men något småfiras måste det vel bli av med. Har bara ingen aning hur, när och var...

Nu skall jag ut med hundarna, vilket har varit min dagliga motion i alldeles för många veckor. Men imorgon börjar träningen inför sommaren, så troligen kommer jag att befinna mig mer än mycket i sportfigur under resten av dessa lediga dagar.

Ha de bra!
 
 

RSS 2.0