Höst

Sitter hemma o ser hur det duggar, mycket dystert..:S Var påväg på aerobics timme idag men det blev ändring av planer just precis, skall hälsa på Tomas syster som blev opererad igår, vi skall äta något gott o spendera kvällen hos henne. Skall bli skönt, när det är såhär ruskigt vill man ju bara sitta inne o ta det lugnt! Men hösten är ju sån, egentligen ganska mysig, Men jag föredrar sommar o sol (;  
Hösten kan ju nog vara fin, ¨skall visa några bilder från resan, nu på höstlovet::
image9


haha, har vatten i munnen på dethär fotot, därför ser jag lite underlig ut!

EU parlament




Om ni vill se fler bilder från resan kan ni gå in på pixbox.se o söka mig på nicken lindauu
Skall lägga in bilderna nu, hoppas ni gillar dem!!

Hejss!!


Jess

härligt! 11 november kommer GinaTricot till forum här i Finland! Väntar så otroligt mycket!!

Söndag

Söndag är en städningsdag hos oss. Japp, kan det bli värre?? Somtur hade jag hemmakväll igår, men ni kan säkert föreställa er hurudant det är att dammsuga, strida med golvmoppen, bekämpa dammet med dammtrasa och slita i smutsigt byk när man har baksmälla?! huuu.... nja, men ja klara det ganska lysande, men jag var nog astrött när jag blev färdig, så ja gick ut på en upprfriskande promenad med lammet Tiziano
Jag var påväg faktiskt till helsingfors igår, men ja tror ja far nästa veckoslut istället, har mer tid då...  Ja borde också handla lite saker så ja måste senast nästa lördag åka dit.
Usch skulle int alls orka fara till skolan imorgon, set händer inte ens något spännande nästa vecka, förutom att tomas kommer hem imorgon från Sverige! borde ta och ringa honom lite senare ikväll och höra hur det var!
Matchen var Hammarby-Gais, vilka är alldeles okända för mig förutom Hammarby handbollslag där jag vet attTomas träna t då han var 6 veckor i Sverige på inlärning i arbetet.. Mycket intressant, va? Men lite bakgrundinformation skadar vel alldrig?haha

Skall nu börja göra min sista fima- läxa, gjorde just den första vilket var att skriva ett sammandrag av ett ämne i nyheterna från en vecka bakåt, men et blev helt okej, skall berätta om det i klassen blää....

Men hoppas ni har en givande och spännande skolvecka på kom!!
Ha det skoij!!

Bonjour mes amis!

Kom just från duschen, vi hade spanska prov idag så slutade en aning tidigare...

Resan var super! Vi festade med min kusin i Italien och på torsdagen åkte vi till Belgien! Och det var härligt! Gudars vad jag älskar det där landet! Allt är spännande, och såna mängder med evenemang och saker man kan göra! Det är nog möjligheternas land! 
 Vi åkte på fredagen till Paris, med ett supersnabbt tåg! Men fyy va de kosta!! biljetter fram o tillbaka för mej min pappa och hans flickvän blev 400 euro!!!!! huuuuu vilka pengar! Men nog för att Paris var värt det! Det finns konst överallt i dendär staden i monumenten, på gatorna, på människorna tom. i springbrunnarna! Jaa det är sant, kolla denhär bilden!!image5




Haha hitta på något underligare!! eller denhär:image6en sko av kastruller!! Så praktiskt!!


Men dehär är vel endå bäst!!:image7



Skulle kunna åka tillbaka närsomhelst!!!
Men nu är jag tilllbaka i Karis, och vardagen är trist och okonstnärlig! man blir vell van vid det antar jag.
Somtur skall vi imorgon åka till Helsingfors på bokmässan så något mer konstnärligt får vi vell vara med om
Huu min mage kurrar som 7000 så ja måste dra till köket och laga mat, senare ikväll skall jag och hälsa på tomas, som också skall resa snart! Han skall åka med laget till Sverige och se på någon fotbollsmatch, kommer tyvärr inte ihåg vilka lag som skall spela men iaf. någonstans i Stockholm.



God middag för er med! Puss

Mardí, Martedi, Dienstag

Franska, Italienska och Tyska(stooort problem) ja dessa är de språken jag skall använda under nästa vecka. De två första är vel under kontroll men Tyska?! Nain, Ich bin eine sveine im Deutsch, Faaaan altså det där är der enda ja kan!! Och inte ens det är rätt!!

Jag bokade altså flygbiljetter idag, därför började jag tala om språk! Våra planer med Astrid ändradea eftersom jag skall åka till Italien nu på lördagen och fira min kusins 18 års fest! Skall bli skitskoij :D  Efter festen skall ja bli för några dagar i Italien och sedan åker jag med pappa och hans film-troup till Bryssel där de skall spela in någon film. Skall bli jätte spännande och intressant att resa till ett nytt ställe! Iaf. verkar Bryssel jättefint som på fotot jag har lite längre ner i bloggen. wow.. Ska också se om det skulle vara möjligt att åka till Paris som tidigare planerat men tåget kostar ganska mycket, typ närmare 100 euro ... jaix!!! Ja vet, jag är snål, men det är ju massor. Men månne man får det rabatterat om man är studerande såsom i Finland? Vet någon?? Skulle vara härligt att shoppa lite i de små Boutique:rna som finns där, se Champ D´Elysée´s vackra människor och kläder och Eiffel-tornet är ju ett måste, samt Triumf-bågen. oooh va det skulle vara intressant... 
 
Jag har märkt att man börjar värdesätta mer dessa fina platser i världen då man bor i fulKaris, jag menar allvar! Förstår inte ibland hur man täcks kalla denna by till trädgårsstad?! Ja, men vi måste vel ha något som lockar hit människor, annars skulle vi ju gå i konkurs!

Men hej, nu skall jag packa upp det sista och städa lite, plugga franska så sköt om er! Och akta er för mardröms staden Karis!!  Satsa på Frankrike istället!!


Peace n´ Love      -Linda

17 år!!

Japp, idag fyller jag 17, ett år äldre altså! Men guud va onödigt!! 17?! berätta en onödigare ålder? Jag menar, förra året var ju bra, sweet sixteen altså, och nu efter ett år fyller man ju 18 och blir myndig o allt, men 17!!! så jävla onödigt!

Jag ber om ursäkt för att jag inte har bloggat på några dagar, men har haft fullt upp med flytten. Idag har jag faktist lagt alla mina kläder in i klädskåpet. Det tog faktist otroligt länge eftersom jag inte visste hur jag skulle sortera alla plagg. Men nu klara jag det!

Har egentligen inga planer för idag, skall packa upp varor och så ska jag fara ut o äta  med Christa. Namnam gott...
Min telefon har faktist ringt hela dagen då alla gratulerar, stressigt ibland att springa och svara hela tiden:D

Men nu skall ja g¨å o ch sortera lite rosk på gården. Ha en skön dag!

LEDIGT!

Idag var sista provdagen, hade matte prov som gick alldeles åt helvete! men det verkade ha gjort det för hela klasses, ingen hade tydligen fatta något! :S  Men nu har ja ledigt enda till måndagen, guu va skönt! imorgon skall ja till ikea me mami, skaffa lite inredningsprylar till huset, och sedan skall ja packa eftersom vi flyttar ju på lördag! Skall bli så mysigt i nya huset, ordentligt med utrymme o sånt... Det var meningen att ja skulle måla mitt rum, men ja hann aldrig, så ja gör det nångong nästa sommar istället.

Men iaf. så kom jag hem just från skolan, väntar på att T kommer hit så får ja mysa me honom före ja far till Helsingfors på modellkursen. Tänkte att jag skulle fara me ett tidigare tåg så att jag skulle hinna handla böcker till nästa period.

Jag har faktist fått ett litet plåtningsarbete till den 12, berättar inte vad det är ennu, men skall berätta senare när det närmar sig publiceringen av bilderna. (:

Men nu ska ja kolla när tågen far och vilka böcker ja måste köpa! Bloggar lite mera ikväll!

Ha det bra tills dess!!
 




Kö på motorväg<3

Jo, vi tog motorvägen till helsingfors, resan brukar ta ca 1 timme o 10 minuter eftersom vi skulle åka enda till herttonäs... Gissa hur länge det tog för oss? 2timmar! Hatar rusningstid, jag som trodde att det bara fans köer på Roms motorvägar, men icke!!
Nåja men vi kom till sjukhuset ungefär 5 o älsklingen var redan i full fart att startta, så vi slapp hem nästan direkt. Hemresan var (somtur) snabb så vi var lite över 6 tillbaka i Karis.
Tomas for hem o sova men jag skulle nog ha såå gärna villa kramat om honom hela natten, men nej matteprov vet ni :S
Tomas paketerade arm, imorgon lägger ja in ett utan sörband;D  Bloggen strular, låter mej inte lägga in bilden, försöker om imorgon!



Gonatt!


Regn...

Japp det regnar, eller det ösar skall vi säga! men endå är det varmt, skumt väder... Huu snart kommer det ju att bli minusgrader o snö, ja borde faktist börja fundera på att köpa en vinterrock, o ja vet precis vad jag vill ha!
image2Oja, en (brun) Canada Goose Chilliwack Parka! skitvarm, men skitdyr. ca. 500?:D Borde kanske diskutera saken med mamma när födelsedagen endå är på väg!;D Har hört att dom har en ytterst bra kvalitet, så man kanske skulle kunna investera lite? men får se...

Tomas mamma ringde just vi skall åka tillsammas efter Tomas från herttonäs sjukhus, operationen har gått så bra att han redan får komma hem!  Skall bli skoj att få pyssla om honom! Funderar bara om ja kommer att hinna läsa tillräckligt för matte provet! Kan absolut ingenting, o ja har ju planerat att skriva de till stundenten också! bläää!
Men nu skall ja börja laga mig färdig, tomas mamma starttat snart från Österby så ja måste nog sätta lite fart

Krams!

Mån Dag

Vad konstigt namn egentligen, måndag, MÅÅÅN-DAG. Har alldrig lagt märke till det förut!:D Iaf. så har ja varit urtrött de senaste dagarna, kanske det är pga provveckan? fastän alla prov hittils har nog gått någotlunda... Jag oroar mig bara för matten..:S Finns det någon som är bra på matte?
Ush, tomas skall imorgon opereras, han skall in till sjukhuset kl.7 och 8 börjar operationen, stackarn det är ju hans 2:a operation på mindre än ett halft år! Men kanske hans arm blir bättre sen, vi får vel hoppas på det bästa!
 Åh ja väntar så till nästa veckoslut, o nästa vecka. Nu i sönda fyller jag ju (hoppas ja får lite pengar, skulle inte sitta alls dåligt ;P) o sen nästa vecka är det ju höstlov o då ska jag o Astrid troligen fara till Bryssel!!! Va skönt de ska bli! Pappa skall göra en film där så vi åker dit för 4 dagar. Vi har också planerat ´på att ta tåget till Paris en dag. Haha ja skrattade så när Astrid berätta om förra gången hon var i Paris då hade hon varit i Louis Vuitton butiken med pyjamas byxor på! Butiksbiträderna hade inte heller varit precis trevliga enligt henne:D Men nu skall jag el börja läsa på modersmåls provet som jag har imorgon -> nordiska språk faktist..;)

Gonatt på er!


image3

RSS 2.0